2016-17 Bahar yy. ders/tez/yeterlik kayıt işlemleri

Şub 01, 2017

2016-17 Bahar yy. ders/tez/yeterlik kayıt işlemleri

Akademik takvime göre 2016-17 Bahar yy. ders/tez/yeterlik kayıt işlemleri için tarihler ve web kaydının nasıl gerçekleştirileceği bilgisi aşağıda belirtildiği gibidir.

Bu yarıyıl ilk kez öğrenime başlayacak öğrenciler, daha önceki yarıyıllarda İngilizce hazırlık veya bilimsel hazırlık aşamasında olup danışman ataması yapılmamış ve ilk kez lisansüstü ders kaydı yaptıracak olan öğrenciler kayıt işlemlerini program koordinatörleriyle, danışmanı atanmış öğrenciler ise danışmanlarıyla gerçekleştireceklerdir (sisteme giriş koordinatörlerin/danışmanların kişisel İTÜ kullanıcı adı ve şifreleriyle yapılacaktır).

Daha önceki yarıyıllarda öğrenime başlamış olup halen danışmanı atanmamış olan öğrenciler kesinlikle kayıt yenileyemeyeceklerdir.

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANSÜSTÜ AKADEMİK TAKVİMİ

TARİH

Bahar Yarıyılı Kayıtları (ders-tez-yeterlik)

Danışman/Koordinatör Onayı ile webden

01 – 02 - 03 Şubat 2017

(saat 11.00’ dan itibaren)*

Güz Yarıyılı Başlangıcı

06 Şubat 2017

Gecikmeli Kayıt Yenilemesi (%50 artırımlı harç) (Öğrenci Katkı Payını zamanında Yatırmayan ve/veya Ders Kaydını zamanında Yaptırmayan Öğrenciler İçin)

06 – 10 Şubat 2017

Yeni kazanan ve kesin kayıtları yapılan öğrencilerin koordinatör onayıyla ders kayıtları

06 – 10 Şubat 2017

Danışman Onayı ile Ders Planındaki Derslerden Birisini Bırakıp Bir Başka Derse Yazılma

06 – 10 Şubat 2017

Danışman Onayı ile Bir Dersten Tümüyle Çekilme (Öğrenim Belgesinde (T) harfi ile gösterilecektir.)

13 – 17 Şubat 2017

*
Sistem, kayıtların ilk günü 11.00’ da aktif olacak, kayıtların son günü 17.00’ da kapanacaktır.

Kayıt İşlemi Adımları:

1. Koordinatör/Danışman kişisel İTÜ ID ve şifresi ile sisteme girer.
  2. Öğretim Üyesi Servisine girer.
  3. Ders Ekle/Çıkar menüsüne girer.
  4. Dönemini seçer.
  5. Öğrenci ID sini girer.
  6. Öğrenci PIN ini girer.
  7. Kayıt olunacak CRN’ leri yazar.
  8. Submit eder.