59

Duyurular

ITHİB ile fakültemiz öğretim üyeleri ve bitirme projesi öğrencileri bir araya geldi.

Nis 22, 2016

2015 yılının Haziran ayında İTHİB ile İTÜ arasında gerçekleştirilen çalışmalar ile öğrencileri daha mezun olmadan tekstil sanayi ile bir araya getirmek, sanayi ve akademi dünyası arasında işbirliğini arttırmak ve yeni proje çalışmalarına ortam hazırlamak, dolayısıyla karşılıklı fayda sağlamak amacıyla işbirliği protokolü imzalanmıştı.
                    DSC_0139

Bu protokol kapsamında Gümüşsuyu'nda yer alan İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesinde İTHİB üyesi 5 firmanın temsilcileri, İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi'nin öğretim üyeleri ve 3. sınıf öğrencileri (06/04/2016) tekstil sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda öğrenciler tarafından hazırlanacak Bitirme Tasarım Projelerine konu belirlemek ve sanayi ile akademiyi buluşturmak için bir araya geldi.  
DSC_0089DSC_0085
Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nevin Çiğdem Gürsoy'un açılış konuşması ile başlayan Çalıştay, firma temsilcilerince gerçekleştirilen Sunumlar ve ardından Firma-Öğretim Üyesi-Öğrenci görüşmesi şeklindeki İkili Görüşmeler ile son buldu.

DSC_0135DSC_0125
Çalıştay kapsamında aynı zamanda, İTÜ bünyesinde kurulan ve engelli bireylerin ihtiyaçları dikkate alınarak giysiler tasarlanması konusunda faaliyette bulunacak olan Türkiye'nin ilk “Evrensel Tekstil Tasarım Merkezi” sanayicilerimize tanıtıldı.   

 Çalıştaya Katılan İTHİB Üyesi Firmalar:

-          Hassan Tekstil San. ve Tic. A.Ş.

-          Işıl Tekstil

-          Kadifeteks Mensucat San. A.Ş.

-          Karizma Tekstil Ayakkabı Malz. San. ve Tic. A.Ş.

-          Ünteks Boya Baskı Apre Tekstil San. İç ve Dış. Tic. A.Ş.