9. Cumhurbaşkanımızın İTÜ Tekstil Mühendisliğine Katkıları

Haz 19, 2015

Bugün devlet töreni ile ebediyete uğurladığımız Türkiye’mize büyük emekleri geçen her fabrika tuğlasında emeği olan  İTÜ İnşaat Fakültesi Mezunu 9.Cumhurbaşkanımız Süleyman DEMİREL'in Fakültemize de büyük katkıları olmuştu.

1955 yılında Makina Fakültesi Bünyesinde Tekstil Kürsüsünü ve 1983 yılında Tekstil Mühendisliği Bölümü'nü kuran  ve kurucu Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Hocam rahmetli Sayın Prof.  Mustafa  KÖSEOĞLU, Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman DEMİREL ve 2004 yılında Fakültemizi kuran ve kurucu dekanlığını yapan hocamız Sayın Prof. Dr. Bülent ÖZİPEK ile birlikte, geçtiğimiz günlerde akredite olmakla gururlandığımız Tekstil ve Konfeksiyon Kalite Kontrol ve Araştırma Laboratuvarı açılışımızı onurlandırmıştı.

Sayın Cumhurbaşkanımız Süleyman  DEMİREL’e bir kez daha Allah (c.c) dan rahmet diliyor, Sayın hocamızı Prof. Mustafa KÖSEOĞLU hocamızı
 da bu vesile ile bir kez daha saygı ile anıyor Allah (c.c) dan rahmet diliyorum.

Mekanları cennet olsun.  Allah(c.c) sevenlerine sabır versin.

Onların çizdiği vizyon ve yolda kararlılık ve daha çok çalışarak ilerlemeyi sürdüreceğiz.

Prof. Dr. Nevin Çiğdem GÜRSOY

Dekan