59

Duyurular

Tekstil Mühendisliği Lisans Programı öğretim dili %100 İNGİLİZCE

Haz 10, 2014

TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ PROGRAMI

İTÜ TEKSTİL TEKNOLOJİLERİ VE TASARIMI FAKÜLTESİ

Geleceğin Mesleği yeniden Tekstil Mühendisliği:



Tekstilin bilim ve teknolojideki gelişmelerin, çok disiplinli çalışmaların önemli bir uygulama alanı olması, yeni tekstil ve konfeksiyon ürünlerinin binalardan uzay araç ve giysilerine, günlük yaşamda kullanılan her türlü üründen, tıbbi tedavi ve destek sistemlere kadar çok geniş bir yelpazede kullanımları, akıllı, fonksiyonel, çevre dostu tekstillerin hızla gelişen üretim ve pazar hacimleri, TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİni yeniden çok önemli bir araştırma alanı ve GELECEĞİN MESLEĞİ haline getirmiştir.

Tekstil Mühendisliği Lisans Programımızın eğitim-öğretim dili 2010-2011 Akademik Yılından itibaren İNGİLİZCE olarak değiştirilmiş ve DERS PLANIMIZ GÜNCELLENMİŞTİR:

Türk Tekstil ve Konfeksiyon Sektörünün uluslararası işleyişi, Dünyadaki ve Avrupa'daki öncü ve önemli rolü dikkate alınarak, aynı zamanda İTÜ'nün bir araştırma üniversitesi olma hedeflerine paralel olarak, 2010-2011 Akademik Yılından itibaren yeni girişli öğrencilere uygulanmak üzere Tekstil Mühendisliği Lisans Programının EĞİTİM-ÖĞRETİM DİLİ İNGİLİZCE olarak değiştirilmiştir. Bu değişiklik sayesinde, öğrencilerin lisans öğrenimleri sırasında uluslararası dolaşımları daha olanaklı hale gelecek, aynı zamanda daha çok yabancı öğrencinin, konuk araştırmacı ve öğretim üyesinin katılımları sağlanabilecek ve uluslararası bir program yapısına kavuşabilecektir. Aynı zamanda, tekstil mühendisliğinin ulusal ve uluslar arası ihtiyaçları göz önünde bulundurularak DERS PLANIMIZ GÜNCELLENMİŞTİR.

Tekstil Mühendisliği eğitim-öğretiminde sahip olduğumuz 30 yıllık deneyim ve sektöre yön veren önemli ve kilit görevlerde 1400'ü aşkın mezunumuzla İTÜ Tekstil Mühendisliği olarak HEDEFİMİZ yenilenmiş ders planı ile geleceğin ARAŞTIRMACI TEKSTİL MÜHENDİSLERİNİ yetiştirmektir.

Tekstil Mühendisliği eğitim ve öğretiminin odak noktaları:

  • İTÜ‘nün köklü temel bilim ve temel mühendislik eğitimini vererek diğer mühendisliklerle eşdeğerliği sağlamak,
  • Meslek tasarımı dersleri ile güncel teknolojik bilgi ve becerileri kazandırmak,
  • Genel eğitim bileşenleri ile etik, çevresel, sosyal ve kültürel öğeleri çalışma yaşamında uygulama bilinci olan, yaşam boyu öğrenmeyi sürdürebilen, uluslararası ortamlarda etkili iletişim kurabilen, liderlik özellikleri olan, çok disiplinli takımlarda çalışabilen, araştırmacı mühendisler yetiştirmektir.

İTÜ Tekstil Mühendisliği Bölümü, 2003 yılında dünyaca tanınır bir kurum olan Accreditation Board of Engineering and Technology (ABET, ABD)'den mühendislik eğitiminde eşdeğerlik almış ülke genelindeki tek tekstil mühendisliği lisans programı özelliğini sürdürerek, yeniden;

Haziran 2011 den başlamak üzere 6 yıl boyunca ABET tarafından tam olarak akredite edilmiş olup (ikinci defa akreditasyon alınmıştır); Türkiye'de ABET Akreditasyonu olan tek Tekstil Mühendisliği Bölümü olma özelliğini devam ettirmektedir. ABET akreditasyonu, mühendislik lisans programımızı dünya çapında tanınırlığa taşıyacak bir girişimdir. 

Öğrenci Laboratuvarları:



Birinci sınıftan son sınıfa kadar çeşitli derslerde ve projelerde, öğrencilerin tek başlarına deneysel ve uygulamalı çalışmalarını gerçekleştirebilecekleri 30 öğrenci kapasiteli YENİÖĞRENCİ LABORATUVARI; güncel tasarım yazılımı ve donanımlarına sahip YENİ KUMAŞ TASARIM LABORATUVARI; 25 öğrenci kapasiteli el dokuma makinaları laboratuarı; 25 öğrenci kapasiteli el örme makinaları laboratuvarı; 25 öğrenci kapasiteli uygulamalı konfeksiyon atölyesi; sentetik lif çekim laboratuvarı; iplik
makinaları laboratuvarı; dokuma makinaları laboratuvarı; örme makinaları laboratuvarı; elektrospinning laboratuvarı; kompozit laboratuvarı.

ERASMUS programı:



Avrupa üniversitelerinin 14 bölümü ile yapılmış ikili anlaşmalar çerçevesinde öğrencilerin yararlanabilecekleri  geniş ERASMUS olanakları- Almanya- NiederrheinDresdenÜniversitesi ve Hochschule Hof University; Belçika - Gent Üniversitesi; Çek Cumhuriyeti -Liberec Üniversitesi; Fransa - Ensait ve Ensisa Üniversitesi; İsveç - Boras Üniversitesi; İtalya - Politechnico di Torino in Biella; Litvanya - Kaunas Üniversitesi; Polonya - Bielska Üniversitesi; Portekiz - Minho Üniversitesi;  Slovenya -  Maribor Üniversitesi; Yunanistan -Pire Üniversitesi.

Çift Anadal ve Yandal Programları:



Karşılıklı yürütülen 7 çift anadal programı (en az 54 ilave kredi) : Çevre Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Kimya.

Aktif yürütülen yandal programı (23,5 ilave kredi).

Gümüşsuyu Yerleşkesi:


Kolay ulaşım (metro-otobüs-vapur), İstanbul'un kültürel ve sosyal merkezi Taksim-Beyoğlu'na 5 dakika yürüyüş mesafesinde, kütüphane, yurtlar, kapalı spor salonu, futbol sahası, tenis kortu.

İletişim:

İTÜ Gümüşsuyu Yerleşkesi

İnönü Cad. No 65

Gümüşsuyu/Beyoğlu

İSTANBUL

Tel:           0212 251 88 08

Faks:        0212 251 88 29

http://www.tekstil.itu.edu.tr/